La revista CAPS.A. es presenta a l’espai públic de Mataró el 24 d’abril de 1982. Es tracta d’una petita capsa que conté poemes, dibuixos, fils de seda, olors i atzars. A mig camí del llibre d’artista, les revistes ensamblades i altres experimentacions de l’art i de la literatura, l’edició de 400 exemplars vol arribar al públic de manera directa i lliure, defugint els canals oficials de la cultura i el mercat artístic.

En vuit edicions, la CAPS.A. canvia de format, de continguts i de narratives. Els artífexs del projecte són el poeta J.M. Calleja, el pintor Jordi Cuyàs i l’escultor Jaume Simon. La CAPS.A. és una suma de disciplines, d’intercanvis, de propostes i anhels, feta a moltes mans i per a molts lectors. Les accions i les instal·lacions al carrer serveixen per a fer pública cada nova edició i mantenir l’esperit relacional amb la gent.

Amb el pas del temps la CAPS.A. serà menys un objecte manipulat i signat pels artistes i més un projecte de grup, conceptual i crític. La darrera edició apareix el 12 d’abril de 1985.

La CAPS.A. es podia comprar o repartir gratuïtament, era efímera i lúdica. Ara, vint-i-cinc anys després, la CAPS.A. és història, és un capítol del món contemporani a Mataró i ha esdevingut una peça de museu.

capsa@capsa-art.orgmailto:capsa@capsa-art.org?subject=mailto:capsa@capsa-art.org?subject=shapeimage_3_link_0